Не осъществяваме контрол върху избора на когото и да било. Това,

...
Не осъществяваме контрол върху избора на когото и да било. Това,
Коментари Харесай

Кенет Мертен: Ние не избираме, българите решават кой да управлява

Не реализираме надзор върху избора на който и да било. Това, което ние като посланици вършим, е да се застъпваме за политиките, които Съединени американски щати поддържат. В Европа поддържаме нашите съдружници, трансатлантическата ориентировка на нашите другари и съдружници. Но не участваме в избора на ръководещи. Не реализираме надзор върху избора на който и да било. Не се занимаваме с такива неща. Твърдо имаме вяра, че това е избор - в съответния случай - на българския народ. Затова се организират избори, по тази причина хората гласоподават. Отговорност на българите е да избират кои да са техните водачи и кои да са в ръководството. Ние сме подготвени да работим с тези, които българите изберат.

Това съобщи американският дипломат Кенет Мертен за предаването " Панорама ", в първото си телевизионно изявление.

Пред Бойко Василев, той дефинира метода на кабинета " Денков-Габриел " към Украйна като по-решителен.

За България по-конкретно, желаеме да забележим спомагателен продан на хора, т.е. повече туристи, само че и повече бизнес продан. Бизнесмени от Съединени американски щати да идват тук, както и български предприемачи да обмислят вложения в Съединени американски щати. Това ще е потребно и за двете страни. Ще поддържаме колкото е допустимо напъните на България за по-силна интеграция в европейските структури. Готови сме да работим взаимно за рационализация на въоръжените сили. И приветстваме поддръжката на България за Украйна. Това дефинира той като приоритет в мандата си. 
 Американският дипломат отхвърля да е обсъждал имена с някого
Американският дипломат отхвърля да е обсъждал имена с някого

Не това била работата му

Бихме желали да забележим по-малка взаимозависимост от Русия в избрани сфери, като енергетиката да вземем за пример. Напълно разбираме историческата значителност и роля, която Русия е изиграла, да вземем за пример за независимостта на България. Не желаеме да изтриваме или омаловажаваме това. Нашият проблем не е с Русия. Русия е съдействала доста за света в региона на науките и изкуството. Има извънреден принос в културата въобще. Но властта в Русия предприе стъпки, които остро осъждаме и считаме за рискови за всички ни, по целия свят. Нашата цел е да се подсигурява, че властта ще си понесе последствията - и експанзията няма да бъде позволена повече.

Така отговори той на въпрос дали през днешния ден американската позиция е да отдалечи България от Русия.
 Новият американски дипломат ни похвали за напредъка в енергетиката
Новият американски дипломат ни похвали за напредъка в енергетиката

Работим ръка за ръка със Съединени американски щати по стратегически въпроси

Искаме да забележим задълбочена европейска интеграция. Което значи присъединение към Европейски Съюз на Албания и Северна Македония, а и на други страни от района. Осъзнаваме, че нямаме глас в този развой. Но се надяваме да се случи. Бихме желали и в двете страни да се създадат стъпки за понижаване на тона на реториката. Така че да могат да се водят още диалози по какъв начин другите визии на България и Северна Македония да бъдат позволени по рационален и проведен метод, сподели още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР